IZ STRUČNOG KUTA: Pečenim jabukama protiv promuklosti i grlobolje
Poznati bečki stručnjak za ishranu, prof. Hademar Bankhofer tvrdi kako je borbu protiv bolova u grlu i promuklosti moguće dobiti uz pomoć pečenih jabuka.
Dovoljne su već tri pečene jabuke, koje, tvrdi, valja pojesti jednu za drugom.
Jabuke ne smiju biti vruće, već ih valja ohladiti na umjerenu temperaturu.
To je važno kako se ne bi nadražila sluzokoža usta i grla.
Jabukama se mogu dodati mljeveni orasi ili lješnjaci i malo meda ili suhog grožđa.
Iskustav kažu kako je to i odlično sredstvo protiv stresa. Jabuke je dovoljno i nakon što su pečene samo premazati medom – livadskim ili lipovim.
Stručnjak objašnjava kako se u trenucimna kada se jabuke peku u njima događa proces koji će nam sigurno pomoći.
Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!
Moglo bi Vas zanimati:
BITKA PROTIV KARCINOMA: Prestanak pušenja smanjuje rizik od nastanka za 30 posto25 travnja, 2024
POGUBNE ZA ZDRAVLJA: Stvorio ih je čovjek - ima ih u vodi, hrani, odjeći, kako se obraniti?21 travnja, 2024
SKOK INDUSTRIJE LJEPOTE: Tržište proizvoda za njegu kože premašilo 160 milijardi dolara!5 travnja, 2024
ZNANSTVENICI DOKAZUJU: Evo što je uzročnik broj 1 za oboljenja od raka29 ožujka, 2024