IZ PRITVORA U SABOR: Odvjetnik Horvata priprema dokumente za aktiviranje zastupničkog mandata

Odvjetnik uhićenog bivšeg ministra Darka Horvata Vladimir Terešak za Media servis kaže kako je počeo pripremati dokumentaciju za Horvatov povratak u Sabor to jest aktiviranje zastupničkog mandata.

Izvor: Media servis

No, hoće li Horvat to i prihvatiti, znat će tek sutra kada će ga posjetiti u istražnom zatvoru.

“Danas nisam bio u kontaktu s gospodinom Horvatom pa ne mogu reći hoće li aktivirati mandat ili neće. Pripremio sam svu dokumentaciju potrebnu za aktivaciju i sutra kada budem s njim u istražnom zatvoru ću o tome razgovarati. U slučaju da on na to pristane ćemo to staviti u proceduru, ali ja ne vidim drugu mogućnost osim te.”

Terešak očekuje da bi Horvat mogao biti pušten u narednim danima to jest prije isteka jednomjesečnog istražnog zatvora jer, kako objašnjava:

“Njemu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svega tri svjedoka. Ako to stavimo u korelaciju sa slučajem Saucha koji je ima sedam svjedoka, koji je pušten za pet dana znači da teoretski oni mogu ova tri svjedoka ispitati za dan, dva. Samo je pitanje hoće li. Kad se ti svjedoci ispitaju, on će automatski morati biti pušten.”