IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Za Veliku Gospu svečano u Svetoj Mariji, Belici i Sv. Martinu na Muri

Danas se diljem Međimurja slavi svetkovina Velike Gospe, svetkovina Uznesenja Marijina na nebu, veliki kršćanski dan koji ima osobito mjesto u našim srcima, u našem Međimurju.

Mnoštvo vjernika je danas hodočastilo u marijanska svetišta kako bi od Majke Božje zatražilo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe tako i za svoje obitelji i prijatelje, djecu i najmilije.

Diljem naše županije svetkovina Velike Gospe slavi se koncertima marijanskih pjesama, proštenjima i koncelebriranim svetim misama, stoga je posebno svečano bilo u Svetoj Mariji, Belici i Svetom Martinu na Muri.

Dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Svetoj Mariji započeo je trodnevnom duhovnom obnovom, dan uoči blagdana večernju svetu misu predvodio je biskup u miru Josip Mrzljak. Jutarnju svetu misu na sam blagdan predvodio je župnik Mirko Pilaj dok je središnje misno slavlje predvodio preloški župnik, prečasni Antun Hoblaj.

Euharistijskoj svečanosti u Svetoj Mariji nazočili su, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, kao i mnogi drugi predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života općine i okolice.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE.