IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Prvi regionalni centar za ranu intervenciju u djetinjstvu u Hrvatskoj

U Čakovcu je potpisan novi ugovor o sufinanciranju rada u projektima rane razvojne podrške vrijedan 47.000 eura (354.121,50 kn).

Prvi ugovor Međimurske županije i MURID-a sklopljen je još 2016. godine, u svrhu financijske podrške ove djelatnosti usmjerene djeci predškolske dobe s razvojnim poteškoćama.

Važan je rad ovog sustava jer se njime djeci osiguravaju jednake mogućnosti i šanse za daljnji život. Želimo da Međimurje ostane primjer dobre prakse u kvalitetom pristupu zato smo ušli u projekt izgradnje regionalnog centra za ranu intervenciju koji je sada u završnoj fazi i težimo da do kraja godine bude u funkciji, čime će biti prvi regionalni centar ovakve vrste u Hrvatskoj.

Našom podrškom MURID-u namećemo inicijativu i pozivamo na zdrav razum da se sustavno, s državne razine, započne skrbiti i o ranoj intervenciji u djetinjstvu. Pred nama je zatvaranje financijske konstrukcije za novi centar MURID-a te smo uključeni u intenzivne pregovore u resornom Ministarstvu kako se ponovo – samo zato što smo predvodnici – ne bismo našli u neravnopravnom položaju u odnosu na druge hrvatske regije,” rekao je župan Matija Posavec.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!