IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Poziv na Festival Pošipela, promociju vina, gastronomije i turizma

Na imanju poznate vinogradarske obitelji Knehtl-Medenjak, najavljena je ovogodišnja manifestacija Urbanovo s ciljem promocije međimurskih vina i gastronomije, turizma i gospodarstva te prirodnih ljepota.

Festival Pušipela bit će održan 12., 13. i 14. svibnja uz bogat program i degustacijama od 12 do 19 sati u Domu kulture u Štrigovi. Istog dana će Državni arhiv za Međimurje u Štrigovi postaviti izložbu „Vina na granici, vino na meji“, a bit će dodijeljene nagrade međunarodnog ocjenjivanja vina.

Dani otvorenih podruma slijede vikend nakon Festivala Pušipela (19. i 20. svibnja), a sudjelovat će vinarije: Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Hažić, Horvat, Kerman, Kocijan, Kojter, Kossi, Kunčić, Medenjak, Munđarov breg, Novak, Podrum Štrigova, Preiner, Štampar, te Vuković.

Ovogodišnji partner festivala je Šibensko-kninska županija sa prezentacijom enogastronomskih proizvoda iz svoga kraja.

„Svi smo okupljeni oko jednog cilja – promocije međimurskih vina i gastronomije, turizma i gospodarstva te prirodnih ljepota. Pozivam naše građane, kao i posjetitelje iz drugih dijelova Hrvatske, ali i Europe da posjete ovo prvo Urbanovo bez granica, da budu dio naše priče o poštovanju prema vinu i prema radu i znanju kojima je stvoreno“, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec, dodavši da je ove godine partner Urbanova Šibensko-kninska županija čiji nam predstavnici dolaze u uzvratni susret, s obzirom da se Međimurska županija svojim OPG-im i etnoblagom predstavlja u Skradinu na velikom Sajmu agroturizma narednoga vikenda.