IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Ovo su najbolje sportašice i sportaši u 2022. godini

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Međimurske županije u Prelogu okupila najbolje sportaše i ekipe kao i ljude koji daju sebe da bi omogućili njihove uspjehe te promovirali sport.

Najboljim sportašima Međimurja proglašeni su tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude. Nagrade za najperspektivnije sportaše primili su: Mario Beliga, Ema Čurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Balunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić, Tino Panić. Najbolji sportaš s invalidnošću je Nino Baša, a nagradu za promociju sporta u medijima primio je Dejan Zrna, dok je posebno priznanje pripalo Mihaelu Pongracu, Luki Požegi te Mensuru Rošiću.

Godišnje nagrade Franjo Punčec ove su godine primili Goran Kolarić, Matija Novak, Dragutin Peter, a Nagradu Franjo Punčec za životno djelo pripala je Miljenku Topličancu i Srećku Bogdanu. Najbolji par su kuglači Denis Košak i Franjo Gosarić iz KK Željezničar, najbolja ženska ekipa ŽRK Zrinski, a najmomčad su odbojkaši Centrometala.

„Mnogo se govorilo o tituli Europske regije sporta 2022., no ključno je da smo tada dobili i iskoristili priliku da dodatno omasovimo sport, da motiviramo stanovništvo za zdrav način života i to je ideja koja nas je nosila. U ovakvim prigodama kada odjekuju aplauzi upućeni najboljima, zaboravljamo da iza sportskih odličja stoje godine i godine rada, odricanja i ulaganja energije. To je težak put, a oni koji na tom putu ustraju i pobjeđuju zaslužuju posebne čestitke i ovakve večeri organiziramo da bismo njima odali priznanje,“ kazao je župan Matija Posavec čestitavši sportašima te zahvalivši svim sportskim djelatnicima, mentorima i trenerima na predanosti.

„Godina 2022. ostat će zlatnim slovima ispisana u povijesti međimurskog sporta ne samo zbog odličnih rezultata, već i zato što je naše Međimurje ponosno nosilo titulu Europske regije sporta kao prva regija u Hrvatskoj. Nagrada je to i za više od 430 sportskih udruga te oko 16.000 registriranih sportaša u našem kraju. Ono što je ostalo nakon titule jest činjenica da se još više građana različite dobi bavi sportom ili rekreacijom“, rekao je Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije