IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Otkrivena bista dr. Rudolfa Steinera

U povodu 162. obljetnice rođenje dr. Rudolfa Steinera, Međimurje je posjetio veleposlanik Austrije Josef Markus Wuketich, a bila je to prilika i za razgovore o daljnjoj suradnji na cijelom nizu tema.

U parku Palače turizma Međimurske županije je, na 162. obljetnicu rođenja dr. Rudolfa Steinera, održana svečanost povodom otkrivanja biste velikog filozofa, pedagoga i utemeljitelja waldorfske pedagogije koja je implementirana u više od tisuću škola i vrtića.

Bistu je izradio kipar i umjetnik Boris Leiner. Centar dr. Rudolfa Steinera referentna je ustanova u Hrvatskoj koja se bavi promocijom, izučavanjem i savjetovanjem u biodinamičkoj poljoprivredi. Dogradnja centra je prijavljena na natječaj za fondove EU kako bi se proširio i pretvorio u nacionalni centar.

Smješten u Donjem Kraljevcu, Centar dr. Rudolfa Steinera jedna je od najvećih turističkih atrakcija donjeg Međimurja. Rudolf Steiner je 27. veljače 1861. godine rođen u Donjem Kraljevcu, a odrastao i školovao se u Austriji odakle je bio i porijeklom, pa i ta činjenica povezuje dvije zemlje.

Stoga je bistu velikana otkrio veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Josef Markus Wuketich, s kojim je na radnom sastanku otvoreno niz tema u daljnjem povezivanju Međimurja s austrijskim gradovima i regijama, te našim sugrađanima koji tamo žive i rade, kao i o gospodarskoj suradnji koja je sve snažnija.