IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Odobren projekt izgradnje Centra za starije osobe vrijednosti 12 milijuna eura

Međimurskoj županiji odobren je projekt izgradnje Centra za starije osobe vrijednosti 12 milijuna eura, kojeg je ta županija prijavila na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a moći će primiti 122 osobe.

Centar se realizira u suradnji s Općinom Nedelišće te Regionalnim centrom za investicije. Radi se o objektu koji će imati 5300 kvadrata površine u kojem će biti uređena 61 soba za 122 osobe, rekao je na konferenciji za novinare u Nedelišću župan Matija Posavec.

To neće biti uobičajeni Centara jer će, između ostalog, pružati i izvaninstitucionalne usluge, koje će moći koristiti još 300 korisnika, rekao je Posavec te najavio već zaovu godinu objavu natječaja za izvođače radova.

Odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 6.1 milijuna eura, ili 51 posto, dok će ostalo financirati Međimurska županija, pri čemu je Posavec najavio i mogućnost kreditnog zaduženja.

“S obzirom da se radi o jednom od strateških projekata Međimurske županije, čak i pod cijenu zaduživanja mi ćemo ići što prije”, kazao je dodavši kako će se tako barem djelomično ublažiti potreba za smještajem starih sugrađana.

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak rekao je kako Centar u Nedelišću neće biti klasični starački dom jer će se u njemu nuditi i priprema hrane za vanjske korisnike, imat će produženi boravak, gerontocentar, ordinaciju opće i dentalne medicine te fizikalnu terapiju.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!