IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Gimnazijalci u vrhu Hrvatske već osmu godinu

Rezultati objavljeni u Školskom e-rudniku donose analizu državne mature 2022. prema kojoj su maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec drugi na ljestvici u državi.

S tek malom prednošću u postocima prvorangirani su gimnazijalci iz Zagreba. U ovoj rang listi uspoređivani su rezultati postignuti iz hrvatskoga i engleskoga jezika te matematike: prosjek ocjena iz hrvatskoga jezika kod međimurskih gimnazijalaca bio je 3,85, isti su na ispitima iz matematike ostvarili prosjek ocjena od 3,48, a na ispitima i engleskog jezika gimnazijalci iz Međimurja postigli su prosjek ocjena od 4,44.

Prosječan opći uspjeh im iznosi 3,92 te su time zauzeli drugo mjesto na nacionalnom nivou na ljestvici uspješnosti i briljirali druge godine za redom. Razloga za ponos ima napretek jer ovo je osma godina zaredom kako maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvaruju najbolje rezultate u državi.

Potrebno je naglasiti kako su od 2014. do 2020. naši maturanti prema ukupnom prosjeku ocjena s državne mature bili prvi na listi, a u preostala dva ciklusa državnih matura drugoplasirani.