IZ ISTANBULA: Predsjednica na Svjetskom humanitarnom sastanku na vrhu

kolinda grabar kitarović

Na poziv glavnog tajnika Organizacije ujedinjenih naroda Ban Ki-moona i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na Svjetskom humanitarnom sastanku na vrhu koji će se održati u Istanbulu.

Osim obraćanja na otvaranju Svjetskog humanitarnog sastanka na vrhu, predsjednica će sudjelovati na zatvorenom sastanku predsjednika država i vlada na kojem će se raspravljati o izazovima i mogućnostima za pružanje humanitarne pomoći, javlja Media servis.

Grabar-Kitarović će se obratiti sudionicima okruglog stola na temu „Političko vodstvo za sprečavanje i zaustavljanje sukoba“ te supredsjedati okruglim stolom na temu „Žene i djevojčice – Kako pojačati djelovanje za postizanje ravnopravnosti spolova“.

Svjetski humanitarni sastanak na vrhu prigoda je za razmjenu mišljenja svjetskih lidera o novim inicijativama i prijedlozima kojima se može unaprijediti međunarodno humanitarno djelovanje te utvrditi načela učinkovitije suradnje u zajedničkom cilju spašavanja života i ublažavanja patnje.