IZ GRADA ZAGREBA: Rekonstrukcija na Mihaljevcu trajat će 180 dana

Uskoro kreće rekonstrukcija okretišta na Mihaljevcu, potvrdili su za Media servis iz Grada Zagreba.

U sklopu rekonstrukcije okretišta Mihaljevac predviđeno je izvođenje radova na rekonstrukciji kontaktne mreže, izgradnja dodatnog preticajnog i rekonstrukcija postojećeg kolosijeka, rekonstrukcija autobusnog terminala i parkirališta, izgradnja oborinske odvodnje, ugradnja urbane opreme (koševi za otpatke, klupe, zaštitna ograda na otočnom peronu, nadstrešnice), rušenje postojećih objekata te krajobrazno uređenje.

Osim toga, u planu je i montaža tipskih kontejnera za djelatnike ZET-a, koji bi sadržavali uredski prostor i čajnu kuhinju, kao i montaža kontejnera za prodaju karata i kontejnera za javni WC.

Svi navedeni radovi izvodit će se sukladno građevinskoj dozvoli te rješenju o odobravanju postavljanja tipskih kontejnera, a započet će nakon provedbe postupka javne nabave za odabir izvođača radova te sklapanja Ugovora o rekonstrukciji okretišta Mihaljevac.

U ovom trenutku provodi se postupak izrade natječajne dokumentacije za provođenje postupka javne nabave za odabir izvođača radova. Procijenjena vrijednost radova je 3.000.000,00 eura (bez PDV-a), a procijenjeni rok izvođenja radova je 180 dana, potvrdili su iz Grada Zagreba za Media servis.