IZ GLAS-A TVRDE: HDZ-ova Vlada brine za Baniju samo kad treba reći da se zove Banovina

Od potresa na Baniji prošlo je 7 mjeseci i sasvim je izgledno da će stradali građani još jednu zimu dočekati u kontejnerima. Zaboravljeni od svih, neki čak u kontejnerima bez priključka na vodu i kanalizaciju.

Nitko i dalje nema odgovor na pitanje kad će ozbiljna obnova započeti, a nadležni besramno procjenjuju da će trajati tri do pet godina, vjerojatno i dulje, navodi stranka GLAS u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

“Pritom glavni Vladin operativac za obnovu Mladen Pavić jučer u medijima spremno ističe da za to nije kriva Vlada, nego da nema dovoljno radnika. Vjerojatno su, dakle, krive tvrtke, koje nisu zaposlile više radnika i u stavu spremno stajale da ih Vlada pozove.

Nedostatak radnika samo je jedna u nizu prepreka koju je Vlada trebala predvidjeti i imati spreman plan za njezino otklanjanje, i to drugi dan nakon potresa. Ovako, kao i u Zagrebu, koristi sve moguće alibije da ne radi ništa. S jednom velikom razlikom. Zagreb neće zato izgubiti pola stanovnika.

S Banije su, s druge strane, mnogi već otišli i neće se nikad ni vraćati. S obzirom na ove najave i spremnost koju Vlada pokazuje, do jeseni će otići svi koji imaju bilo kakav izbor.

Zastupnica GLAS-a Anka MrakTaritaš na to u Saboru upozorava od samog početka. Jedino kad HDZ-ova Vlada pokazuje interes za taj stradali kraj je kad treba voditi rasprave zove li se Banija ili Banovina. Za stvarne probleme ljudi koji tamo žive i njihovo rješavanje nema ni interesa, ni volje, ni sposobnosti.”