IZ GLAS-A TVRDE: HDZ odnosom prema Lori Vidović izdao nacionalne interese

Građansko-liberalni savez oštro je osudio ponašanje HDZ-ovih eurozastupnika koji su odbili potpisom podruprijeti kandidaturu hrvatske pučke pravobraniteljice Lore Vidović za Europskog ombudsmana.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Građansko-liberalni savez (GLAS) oštro osuđuje ponašanje HDZ-ovih eurozastupnika koji su odbili potpisom podruprijeti kandidaturu hrvatske pučke pravobraniteljice Lore Vidović za Europskog ombudsmana. Lora Vidović iznimno je kvalitetna kandidatkinja, a HDZ joj je nije dao podršku isključivo zato što nije njihova članica.

Takvim odnosom prema kandidaturi Lore Vidović, koja bi uz potporu HDZ-ovih eurozastupnika imala ozbiljne šanse da bude izabrana, HDZ jasno pokazuje da su jedini interesi o kojima vode računa interesi njihove stranke. Nažalost, i ovaj primjer pokazuje da je, kako u Hrvatskoj, tako i međunarodno, HDZ-u jedini kriterij stranačka pripadnost.

Hrvatska je zbog toga već nekoliko puta izgubila priliku da njezini kandidati budu izabrani na važne pozicije u europskim i međunarodnim institucijama.Nacionalni interesi i interesi hrvatskih građana HDZ-u su ‘zadnja rupa na svirali’ i nažalost nije ni prvi ni zadnji put da te interese izdaje