IZ GLAS-A PORUČUJU: Capak više ne može biti ravnatelj HZJZ-a

‘Nakon niza odluka Nacionalnog stožera koje su bile u službi HDZ-ove predizborne kampanje, došli smo i do izravnog kršenja zakona i zlouporabe ovlasti, ovaj put u svrhu poslijeizbornih potreba te stranke”, kaže se u priopćenju GLAS-a.

Naime, „nalaz” ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Capaka kojim nemušto objašnjava zašto Dario Hrebak ne treba u samoizolaciju, nakon što je nadležna epidemiologinja to propisala, nevjerojatan je potez, čak i za člana HDZ-a. Kako svi znamo razlog takvom „nalazu”, Capak bi se manje sramotio da je jednostavno napisao “Hrebak ne treba u samoizolaciju jer mora glasati za Plenkovićevu Vladu”, stoji u priopćenju GLAS-a koje prenosimo u cijelosti.

Njegovo objašnjenje da je on osobno potpisao Hrebaku rješenje jer je u tom trenutku bio jedini u Zavodu spada u antologiju uvreda zdravoj pameti. Ravnatelj HZJZ-a ovime narušava načelo jednakosti građana pred zakonom i dodatno srozava već narušeno povjerenje u Nacionalni stožer, što može u ovom trenutku imati i ozbiljne posljedice za javno zdravlje.

Ne samo da se Nacionalni stožer ponovo stavio u funkciju HDZ-ovih interesa, nego sada i Zavod za javno zdravstvo. Nakon ovakve skandalozne zlouporabe ovlasti Krunoslav Capak mora dati ostavku na funkciju ravnatelja te institucije. Treba nam hrvatski, a ne HDZ-ov zavod za javno zdravstvo, poručuju.

Komentiraj