IZ DOMOVINSKOG POKRETA: Onaj tko pušta tračeve o Škori neka prestane – šteti to i stranci

Domovinski odbor i Predsjedništvo Domovinskog pokreta održali su sjednicu i sastančili šest sati, te među ostalim tražili tko pušta priče i tračeve o Miroslavu Škori u Nacionalu, jer to šteti stranci.

Više je članova tražilo da se s time prestane jer to šteti stranci, doznaje N1. Tome je, kažu sugovornici, govorio i Domagoj Lovrić iz DP-a Zagrebačke županije te je stao u obranu Miroslava Škore pa mu je navodno odgovoreno da ovo nije fan klub.

Nije se razgovaralo o izbacivanju Škore iz stanke, o čemu će odlučiti Sud časti niti o smjeni s mjesta potpredsjednika Sabora. Naime, Domovinski pokret bi se mogao naći u nezgodnoj situaciji ako Škoro napusti Klub zastupnika Domovinskog pokreta jer s odlaskom njegove sestre Vesne Vučemilović iz DP-a, stranka ostaje na 8 zastupnika koliko ih ima i Most pa je pitanje tko će dobiti pravo na tu dužnost u Saboru.Jedan naš sugovornik iz Domovinskog pokreta smatra da se Škori treba zahvaliti za sve što je napravio za stranku. Kaže i da on treba ostati u DP-u jer je njegovo ime i prezime doprinijelo stranci i da bi bilo lakše kada bi ostao, iako je puno žuči proliveno. Dodaje i da članstvo očekuje da se konsolidiraju.

“Ovo je teška situacija koja nas je zadesila, nismo bili spremni na tako nešto. Bit ce još svašta dok se ne konsolidiramo. Izbacivanje Škore ne bi bilo dobro jer smo mi na njegovom imenu i prezimenu stvorili stranku i dobili 16 mandata u Saboru. Da nas on nije poveo ne bismo došli do tog. Ne mogu prejudicirati odluke Suda časti, ali ni kakvu će odluku Škoro donijeti”, zaključuje naš izvor.

Sada je zadatak stranke da prenese zaključke ljudima u ograncima, kao i da ih se pripremi za unutarstranačke izbore koji bi trebali biti krajem rujna. Usvojeni su pravilnici te su oformljene radne skupine radi nadolazećih izbora.

Na sjednici je i formalno pokrenut stegovni postupak protiv Mate Šimundića koji je podržao HDZ u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije. Sugovornici iz DP-a kažu da to vodi ka izbacivanju.