IZ DINAMA NAKON TRAGEDIJE: “Snažno osuđujemo nerede i izražavamo sućut obitelji preminulog”

Uoči utakmice AEK-a i Dinama u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka u Ateni je došlo do tučnjave i strašnih navijačkih nereda i tragedije.

Policija je potvrdila kako je navijač AEK-a preminuo nakon sukoba s Bad Blue Boysima u Ateni. Šest osoba je završilo u bolnici, a 83 osobe su uhićene, od čega 82 Hrvata.

Na snazi je zabrana prisustva gostujućih navijača na utakmicama između aktualnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a.

Ali dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atenu,

O neredima i tragediji oglasili su se iz Dinama, a ovo je njihovo priopćenje:

GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju.