IZ BOLNICE U SKOPLJU TVRDE: Za život rukometaša Denisa Tota borili smo se 30 sati

“Sad ćemo provesti istragu, saslušat ćemo ostale očevice, a poslije ćemo jednog po jednog osumnjičenika saslušavati u toku istrage”, rekao je tužitelj u osnovnom javnom tužiteljstvu u Skoplju, Gavril Bubevski, nakon uhićenja glavnoosumnjičenog za premlaćivanje i smrt hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skoplju.

Podsjećamo, dvoje osumnjičenih je u pritvoru, a nakon bijega prvoosumnjičeni Angelo Georgievski predao se sam policiji.

“Po prvim informacijama – družili su se u klubu, a što se dogodilo tu večer, utvrdit ćemo tijekom istrage, ali prema prvim saznanjima zajedno su izašli u klub”, otkriva Bubevski za Dnevnik.hr.

“Vidljivih znakova nasilja nije bilo, to nije bilo vidljivo okom”, otkriva ravnateljica klinike, doktorica Maja Mojsova pa objašnjava što se dogodilo:

“U trenutku kad je on stigao u urgentni centar, mi nismo znali koji je uzrok njegove smrti”.

Srce mu nije radilo, kaže, oživljavali su ga. Borili su se za Denisov život 30 sati. Bilo im je sumnjivo pa su prijavili slučaj policiji, koja je potom tvrdila da nema tragova nasilja.

U bolnici su pak tek iz medija idući dan doznali da je napadnut.

“Možda sam trebala dopuniti izjavu, da nema vanjskih ozljeda, ali da je sumnjiva smrt”, rekla je Mojsova, ali sjevernomakedonski šef oporbe pita se zašto su i bolnica i MUP čekali dva dana, uvjeren je da bi se sve zataškavalo i dalje da nije objavljena snimka napada.