IZ AGROKORA: Nismo aktivirali Zakon, proučavamo ga

agrokor, zagreb

Lex Agrokor danas je stupio na snagu, a sada se čeka potez Ivice Todorića, točnije hoće li on svojim potpisom aktivirati zakon i omogućiti Vladinom povjereniku da idućeg tjedna uđe u kompaniju.

Izvješće: Željka Gulan (Media servis)

Nakon što je Sabor jučer većinom izglasao Zakon o izvanrednoj upravi, već danas je stupio na snagu čime je Agrokoru omogućen još jedan “izlaz” iz cijele situacije.

„Uprava Agrokora nije aktivirala Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. U ovom trenutku možemo potvrditi kako se odredbe Zakona proučavaju radi dobivanja potpunih informacija o njegovoj primjeni i daljnjim procedurama,“ odgovoreno nam je iz Koncerna.

Kako bilo, na posao je i jutros stigao glavni direktor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez III. Najnovije događaje nije komentirao, tek da je proces u tijeku, a na pitanje novinara ostaje li on u tom procesu kratko odgovorio kako danas ostaje.

Nepoznato je i što će biti s Alvarezom ako se aktivira Lex Agrokor i u kompaniju dođe Vladin povjerenik. Inače, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se sinoć s Koordinacijskim odborom banaka kreditora koncerna te ih detaljnije upoznao sa zakonom.

Bankari su poručili da su spremni osigurati likvidnost koncernu, ukoliko dođe do primjene zakona. U međuvremenu, na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva policija je započela izvide protiv Ivice Todorića i koncerna Agrokor.

Zanima ih prikriveno kreditiranje, mjenice i zadužnice bez pokrića, izgradnja nekih trgovačkih cenatara, financijska izvješća tvrtke. Predistražne radnje provode se na temelju prijave koju je DORH-u podnio Božo Petrov.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!