IVOŠEVIĆ SPLITSKIM UGOSTITELJIMA: 99 posto terasa se ne dira – promjene su u promilima

Velika se graja podigla u Splitu gdje se donose neke promjene od 1. siječnja 2023. pa su se neki ugostitelji zabrinuli da će izgubiti svoje terase ili će im one biti smanjene.

Bojan Ivošević, zamjenik splitskog gradonačelnika, gostovaom je u Dnevniku N1 televizije i pobliže pojasnio novu odluku o komunalnom redu.

“Na većini trgova u staroj gradskoj jezgri doći će do promjena. Ugostitelji s Prokurativa ne moraju brinuti u kontekstu da neće moći raditi, to su više estetske projene.

Što se tiče ostalih trgova, pravila nisu izmišljena iz glave već se radi o elementarnoj pristosjnosti i poštivanju smjernica”, rekao je Ivošević za N1.

“Tri gradonačelnika, Kerum, Baldasar i Opara, to nisu ispoštovali i sad je na nama da to provedemo”, dodao je.

Istaknuo je da su se trudili što manje ugroziti poslovanje ugostitelja. “Naše izmjene su minimalne. Što se tiče Rive, osim ulaza u Dioklecijanove podrume, ona ostaje u istim gabaritima. Što se tiče onih koji se uklanjaju, zapravo su oni čiji suncobrani i terese skrivali našu kulturnu baštinu.

One male uličice gdje s prometnog aspekta, gdje pješaci nisu mogli proći, u takve se ulice uvodi reda.”

Ivošević smatra da je većina ugostitelja zadovoljna. “Ugostiteljstvo grada Splita će profitirati, 99 posto terasa se ne dira, govorimo o promilima promjena.

One koji se dira će naravno biti glasni. Svi oni koji su uredno radili i čije terase ne smetaju pjkešačkim koridorima i ne zaklanjaju kulturna dobra će nastaviti i raditi i vjerojatno će imati veći profit.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!