AUDIO: IVICA TODORIĆ – Sve im se srušilo, sve ih je povezivao Plenković, a ja dobivam i arbitražu

Nakon odluke Visokog kaznenog suda kojom je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska izbačeno iz spisa u slučaju Agrokor pred kamere je stao prvooptuženi u tom sporu Ivica Todorić.

Izvor: Media servis

Sve ono što je govorio ovih sedam godina pokazalo se nažalost istinom, nažalost ne za njega već:

“Za one koji su pokrenuli ovaj politički zločinački proces. To im se danas ruši ko kula od karata. Izgleda da tu nitko nije bio svjestan kakva i kolika se šteta radi.”

A šteta će, ukoliko Todorić bude oslobođen, u obliku naknada iznositi milijarde.

“Ako sam imao samo milijardu vrijednost kompanije, sada kažem samo milijardu, ali to je dramatično puno više. Kamata za sedam godina je možda milijardu i pol, a na dvije milijarde je dvije i pol milijarde. Kamata samo dvije i pol milijarde, a di su još ostale stvari. Ja ću dobiti ovo a hrvatski građani će platiti, budžet će platiti.”

Todorić tvrdi da je cijela ova priča krenula tako da je k njemu u ured došla tadašnja potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i ucijenila ga da prepiše vlasništvo nad Agrokorom. Tada mu je bilo jasno tko stoji iza svega.

“Ja sam tog trenutka znao da je to Plenković. I zato šest godina govorim Plenković. Zločin su napravili. Došli su u moju firmu ucijeniti me. Ja sam to odbio, ona je izlazila van i rekla je bit će strašno. Neka bude strašno, ali s vama neću razgovarati. Neću s kriminalcima imati posla jer sam vidio da to nije država, da su oni to privatno htjeli.”

Rekao je Todorić i nastavio…

“Kasnije smo dobili preko tužilaštva ugovore koje sam trebao potpisati i to da vam dah stane. Ugovore sam trebao potpisati s nekim Šaško čini mi se da se zove, a njegova supruga je zamjenica glavne tužiteljice još. Unutra je potpis Plenkovića, Sperbnake i VTB banke. Ja sam trebao rusima privatno predati moju firmu po zahtjevu Plenkovića. Ja sam to odbio.”

Uz postupke u Hrvatskoj na kojima se brani, Todorić je pokrenuo postupak arbitraže protiv RH pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u SAD-u. Po njegovom mišljenju i taj spor može ići u samo jednom smjeru.
“Ja sada ponovno ponavljam, arbitražu sto posto dobivam. Kakve ja dokumente imam, pa nemoguće je da ne pobijedim.”