SLUČAJ AGROKOR: Vještačenje proglašeno nezakonitim dokazom

Očekuje se kako će Optužno vijeće Županijskog suda donijeti odluku o zakonitosti financijskog vještačenja Ismeta Kamala u slučaju veliki Agrokor.

Izvor: Media servis

Uoči ročišta izjavu za medije dao je Ivica Todorić koji očekuje pobjedu, ali i traži kaznenu odgovornost čelnih ljudi DORH-a.

“Vi znate da je to praktički politički montiran proces, on pada, ali oni nastoje kupovati vrijeme. Mislim da već cijela Hrvatska javnost vidi koji je to kriminal koji su oko nas radili.

Ako ima i malo vladavine prava tu će biti tehtonskih promjena. Ja sam krivično prijavio glavnu državnu odvjetnicu, Sani Ljubičić i ove druge da sada ne nabrajam. Ona točno svaki detalj zna, da je upućena. Probala je progurati jedan nezakonit dokument na ovom sudu, kako ih nije sram.”

Nakon odluke optužnog vijeća obje strane imaju pravo žable Visokom kaznenom sudu.

Podsjetimo, Kamal je u veljači ispitan pred optužnim vijećem kao svjedok, a ne kao stručnjak poljskog KPMG-a koji je potpisao knjigovodstveno-financijsko-revizorski nalaz kojeg branitelji okrivljenika smatraju nezakonitim.

Odvjetnici optuženih tvrde da je Kamalov vještački nalaz nezakonit jer su ga umjesto poljskog KPMG-a izradili hrvatski vještaci koji su u sukobu interesa jer su radili za Agrokor u vrijeme izvanredne uprave.

Valja reći i kako je Kamalov vještački nalaz državu koštao 8,6 milijuna kuna.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je u srijedu da je financijsko vještačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju “veliki Agrokor” nezakonit dokaz, doznaje se na sudu.