IVICA RELKOVIĆ: Nemam uvid u to kakvu bi to državu Živi zid stvarao

Politički analitičar Ivica Relković gostovao je na N1 televiziji i komentirao politička događanja, a između ostalog govorio je i o etičkom kodeksu u Saboru i Živom zidu.

Voditelj je spomenuo kako antikorupcijsko tijelo Vijeća Europe GRECO u svom izvješću kritizira Hrvatski sabor jer u četiri godine nije uspio donijeti etički kodeks za zastupnike te vijeće očekuje jači angažman po tom pitanju, te upitao zašto je problem usvojiti to u Hrvatskom saboru?

“Ako se određeni etički kodeks pretvori u papir nije nužno da u Saboru nećemo vidjeti žućnu raspravu, ali će biti scena i ekscesa, neće biti trakavica koje se ponavljaju”, odgovorio je za N1 Relković.

“Drugdje budu jači ekscesi, kod nas traje urušavanje digniteta, to je dublji problem parlamenta. Možete biti zaista hvatani u nevjerodostojnim ponavljanjima scena koje nemaju dignitet, a da vam se ništa ne događa i tu je onda izazov.”

O snazi Živog zida Relković misli:

“Živi zid nije dugoročni projekt, neće izdržati dugo. Govorio sam i prije da da je 15 posto njihov doseg, dalje neće moći.

Protestnost se mijenja, nije ista danas i za dvije godine. Nemam uvid u to kakvu bi to državu Živi zid stvarao.”