IVICA PULJAK: Pozivam rektora Borasa i Senat Sveučilišta da Čoviću oduzmu počasni doktorat

Naš poznati znanstvenik i član predsjedništva stranke Pmetno oglasio se u povodu događaja kada je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i nositelj počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao na proslavi Republike Srpske u Banjoj Luci.

Na Facebooku Puljak piše:

OVO JE GOVOR ZDRAVOG RAZUMA, NE MRŽNJE

Pozivam rektora Damira Borasa i Senat Sveučilišta u Zagrebu da gospodinu Draganu Čoviću oduzmu počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu.

Dodjelom počasnog doktorata gospodinu Draganu Čoviću prošle godine Sveučilište u Zagrebu, koje je i moja Alma Mater, je dotaklo novo dno. To se nikako nije smjelo niti dogoditi. Ali kad se već dogodilo, sada je prilika da gospoda iz Senata, koji su donijeli tu odluku, istu ponište oduzimanjem doktorata.

Gospodin Dragan Čović je sudjelovanjem na proslavi Republike Srpske u Banjoj Luci osramotio sve koje predstavlja, a time i Sveučilište u Zagrebu. Stoga je oduzimanje počasnog doktorata neophodan čin, čime bi naše najveće sveučilište barem pokazalo tračak nade svojim studentima i djelatnicima, a i svim građanima.

Iako gospodin Čović sada tvrdi da je njegovo pojavljivanje na proslavi bio apel protiv mržnje, zdrav razum govori suprotno. On je svojim sudjelovanjem samo podržao Dodikovu nacionalističku politiku, koja uništava Bosnu i Hercegovinu. Mene doduše ovo ne čudi, jer je to tipična trgovačka politika radi svojih uskih osobnih interesa, ista ona koju svjedočimo i kod nas u Hrvatskoj, naročito zadnjih dana pretrčavanjima i promjenama strana, netransparentom nekupnjom aviona, propadanjem pravosuđa, zdravstva, obrazovanja i svega ostalog, a sve u režiji i izvedbi Plenkovića i HDZ-a.

Komentiraj