IVICA PULJAK: Počelo je – lopovi će tvrditi da sam lopov, lažovi da sam lažov

Dramatično je u Splitu, jer su silne želje da se ugrabi mjesto gradonačelnika Splita i vijećnika, nakon što je Ivica Puljak najavio ostavku.

Izvor: Media servis/Redakcija

Puljak je danas ponovio da se sjednica Gradskog vijeća na temu ostavke i novih izbora, prema dogovoru trebala dogoditi idućeg tjedna. No, predsjednik Vijeća Jakov Prkić je, kako kaže Puljak, naglo i bez dogovora s ikime odlučio da će se sjednica održati za tri tjedna.

“Ne znam zašto se to dogodilo i zašto je napravio nešto ide na ruku isključivo HDZ-u u pokušaju da se svi izbori ne dogode na jedan dan. Mi bismo zaista željeli da svi izbori i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće i kotarski dogode u isti dan jer je tako najbolje za građane Splita. Nas ovo ne iznenađuje. Kao što smo rekli, bit će još opstrukcija svega ovoga. Mi i dalje stojimo pri tome da ćemo sutra podnijeti svoje ostavke.”

Što to znači za termin održavanja izbora?

“Mi smo predložili da izbori za Kotare budu 26.6. Ja ću sutra podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika. Izbori za gradonačelnika bi mogli biti isto tada, a nadam se i za Gradsko vijeće.”

Nakon što Puljak podnese ostavku, Vlada raspisuje izbore i šalje povjerenika koji će upravljati gradom do završetka izbora. Još uvijek aktualni gradonačelnik Splita kaže kako tu odluku smatra protuzakonitom i tvrdi da je riječ o pokušaju utjecaja premijera Andreja Plenkovića na izbore.

“Vidjet ćemo sutra što će se dogoditi i kako ćemo se ponašati nakon toga. Mislim, mi ne želimo nikakve pravne bitke ni zavrzlame. To nam nije interes. Nama je interes da Grad Split funkcionira i da zaista građani Splita na izborima kažu jesu li za ovaj smjer koji smo mi zacrtali, jesu li za red ili za nered, za budućnost ili za prošlost.”

Puljak smatra da se dio gradskih zastupnika očito boji izbora pa u tom kontekstu komentira Prkićevu izjavu da bi HDZ praktički trebao kalkulirati sa situacijom u Gradskom vijeću i ne podnijeti ostavke.

“To mi je opet nejasno zašto gospodin Prkić staje na stranu HDZ-a i njima savjetuje što da rade. Ono što je naš savjet svima njima je da podnesu ostavke, da se odreknu svojih fotelja i da hrabro izađu pred svoje građane kao što ćemo to napraviti mi.”

“Vlada će vjerojatno odrediti da će se izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće održati kada HDZ procijeni da je to za njih najbolje, a za građane Splita je najbolje da to sve bude na isti dan to jest 26. lipnja, zaključio je Puljak.

U međuvremenu se Puljak oglasio na Facebooku zanimljivom porukom:

“Počelo je. Lopovi će vikati da sam lopov. Kukavice će me nazivati kukavicom. Lažovi će tvrditi da lažem. Licemjeri će mi predbacivati da sam licemjer. (I)zazivači izbora će podmetati da nepotrebno izazivam izbore.

Sve, baš sve će učiniti da pobjegnu od presude birača. Obezvrijedit će pravo Splićana na izbore koje su tražili, samo zato jer vlastitim sugrađanima ne vjeruju da će ih ponovo birati.

Mogu mi raditi štogod žele, ali kada sutra dam ostavku, počinje teći njihovih 90 dana hodanja sporednim ulicama našega grada.

Ja ću odmah nakon ostavke na Rivu, u Marmontovu i Hrvojevu. Ja se svojih sugrađana ne bojim, niti obezvrjeđujem njihovo pravo presude na izborima”.