IVICA PULJAK: Kad osjete da više neće moći krasti, onda se uhvate ideologije

Uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Splita i raznih “navijačkih” teza kako bi Zoran Đogaš mogao i iznenaditi, oglasio se Ivica Puljak koji je premoćno pobijedio u prvom krugu.

Puljak na Facebooku piše:

<KAD OSJETE DA VIŠE NEĆE MOĆI KRASTI, ONDA SE UHVATE IDEOLOGIJE>
Nakon rezultata prvog kruga mnogi su analitičari i mediji zaključili da su izbori gotovi i da je drugi krug samo formalnost. No mi znamo da nije tako i da neće biti tako jer mi kao kandidati za izvršnu vlast sve građane Splita toliko poštujemo da pred njih u završnom krugu ne izlazimo tek radi reda.

Mi ćemo ovih deset dana odgovarati na sva pitanja koja zanimaju javnost i nastaviti dijalog s građanima.

Kampanja neće biti formalnost i zbog onog što će raditi HDZ i protukandidat, za kojeg ni HDZ-ovi birači ne znaju je li ili nije njihov. Sad će se sve posvađane struje HDZ-a privremeno pomiriti radi spašavanja od poraza i potpunog gubitka Splita kao plijena. Sad će pasti sve maske HDZ-a sa i bez značke.

Sad će krenuti zloupotreba domoljublja i demokršćanstva do maksimuma. Kada osjete da više neće moći krasti, onda se uhvate ideologije. Sad će krenuti zastrašivanje vlastitih birača koji su im u prvom krugu okrenuli leđa. Sad će se laž na temelju koje HDZ opstaje ogoliti do kraja.

Od prvog dana prošlogodišnjih izbora do danas, mi smo znali da će HDZ s iskaznicom i bez iskaznice padati nečasno. Oni poraz neće prihvatiti časno, oni će sve koji se usude glasati protiv njihove vlasti nazivati najpogrdnijim nazivima.
Mi ćemo završnicu kampanje usmjeriti prema našim sugrađanima koje cijenimo i poštujemo, izlazili oni na izbore ili ne. HDZ i Zoran Đogaš kao kandidat za kojeg nitko ne zna čiji je, osim da mu HDZ plaća kampanju, u ovom dijelu kampanje nisu u stanju biti korektni protivnici da bismo uopće mogli voditi dijalog.

Pozivamo Splićane ne samo da ponove prvi krug, nego da ga pojačaju! Izbori nisu formalnost. HDZ se neće povući u okvirima fair playa, nego ga vi Splićani morate još jednom dostojanstveno, ali odlučno, poraziti.
Ja i moji zamjenici izdržat ćemo sve njihove udarce, a onda ćemo zajedno pobijediti 10. srpnja.