IVICA PULJAK: Đogašu treba “veza” s HDZ-om, sa strankom osuđenom za korupciju

Nakon što je gradonačelnik Splita Ivica Puljak sa svojim suradnicima podnio ostavku i tako zatražio novo povjerenje od građana Splita, počela je utrka za čelnog čovjeka grada.

HDZ se oslučio za nestranačku osobu, liječnika Zorana Đogaša, a Ivica Puljak na Facebooku je komentirao njegove prve izjave:

“Moj protukandidat Zoran Đogaš izjavio je da se ne može ništa napraviti bez dobre veze.

A kako je on HDZ-ov kandidat, očito je da se već prvog dana kampanje uklopio u njihovu paradigmu veze i protekcije, a ne reda, ravnopravnih šansi, vladavine prava i snage zakona.

Ako je ta veza Vlada i Andrej Plenković, onda imamo na djelu objavu ustavne nejednakosti gradova i općina kojima HDZ ne upravlja izravno ili preko svojih tobožnjih nestranačkih osoba.

Ta teza je šamar demokraciji i poruka Splitu da je nebitan kao grad, nego je bitan samo ako mu gradonačelnik ima vezu na Markovu trgu.

Budući da ni moji suradnici ni ja nemamo vezu u HDZ-u niti bismo pristali da nam HDZ bude zadana paradigma ponašanja, maknuli smo nelegalne parkinge, nelegalne kioske i štekate, proveli javne natječaje bez zapošljavanja preko veze i zavrnuli ‘špine’ privatnih veza i interesa.

Da smo bili vezani vezama s HDZ-om na svim razinama, ništa od toga ne bismo mogli slobodno provesti.

Veza s HDZ-om i Kerumom kojom se protukandidat Đogaš hvali, znači povratak Splita u interesne mreže i nejednakost svih naših sugrađana.

Ne, hvala, nama veza sa strankom osuđenom za korupciju ne treba. Jedina veza koju hijerarhijski prihvaćamo je veza s našim sugrađanina.

Splićani, sugrađani, birači – mi smo vam u ruke vratili odluku, jer vjerujemo samo vama. Vi ste jedina ispravna veza sa svojim gradonačelnikom, a HDZ je – jer više ne može naći ni kandidate u svojim redovima – dokazano bezvezan!”