IVICA LOVRIĆ: Tomaševićeva namjera ozelenjavanja Zagreba je kriminalna – evo zašto

Nezavisni zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Ivica Lovrić još jednom je reagirao na način na koji zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević planira ozeleniti grad.

Ponavlja da je Tomaševićeva namjera ozelenjavanja Zagreba štetna i kriminalna. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Pompozna najava sadnje 8000 stabala kako bi se ozelenio naš Grad krije kriminal koji ovim putem po Tomaševićevom nalogu provodi Zrinjevac.

Naime, predviđena cijena jednog stabla iznosi čak 462.50€ ! Taj vrtoglav iznos me ponukao da zatražim ponudu od vodećeg rasadnika u Hrvatskoj koju prilažem u privitku. Kao što je i vidljivo u ponudi cijene se kreću od 61.92€ do 126.42€ za petogodišnje školovane sadnice. Stoga cijena sadnice za jasen je 61.92€, javora 82.56€, bijelog cedra 113.52€ i japanske trešnje 126.42€. Kada se tome svemu dodaju troškovi sadnje i potpornja za stabla, najviša prosječna cijena može biti maksimalno 150 €! To znači da će Tomašević svojim postupanjem tri puta pretplatiti sadnju jednog stabla, odnosno umjesto 3 stabla posadit će jedno.

Ovdje se radi o nezakonitom prelijevanju novca iz gradskog proračuna koji pune građani grada Zagreba u podružnicu Zrinjevac i to iz dva razloga za to; prvi je razlog da bi se namirili gubitci Zrinjevca koji je do 01.11.2023.g. realiziran samo 51% plana za 2023., drugi razlog je da se novac Zrinjevca transferira u tvrtke sa kojima se sklapaju netransparentni poslovi u javnoj nabavi, a najčešće je to tvrtka iz Vinkovaca koju, kako nam je poznato, istražuje Državno odvjetništvo.

Smatramo nužnim građane upoznati s ovim činjenicama kako bi mogli steći sliku na koji način Tomašević vodi i upravlja Zagrebom i u konačnici mu poručiti- DOSTA!”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!