IVICA LOVRIĆ: Obustavljeni su radovi na zgradi MUO zbog utvrđenih nepravilnosti

Zbog utvrđenih nepravilnosti građevinska inspekcija obustavila je radove na zgradi Muzeja za umjetnost i obrt čiji se dio zgrade nedavno urušio, potvrdio je za Media servis nezavisni zastupnik Gradske skupštine Ivica Lovrić.

Time je potvrđeno da je nepovratno oštećena povijesno neprocijenjiva zgrada zbog nestručnosti i nekompetetnosti gradske vlasti, istaknuo je Lovrić.

“Ono što nas posebno smeta je to da smo od strane gradonačelnika i njegovog zamjenika Koraleta slušali relativizirajuće izjave da je to normalno i da je normalno da se događa šteta na kulturnoj baštini, da je normalno da se urušavaju zgrade i da se ugrožava sigurnost prolaznika. To je nešto što je neprihvatljvo. Ovaj potez inspekcije potvrđuje da se nešto takvo ne smije događati i kad se izvode radovi, da ih se treba izvoditi sukladno svim tehničkim propisima.”

Lovrić apelira na Gradsku upravu da prestane obmanjivati ljude i da preuzmu na sebe odgovornost te da sve u Gradu rade sukladno propisima i na dobrobit svih.

“Šokantno je to što se srušilo i šokantno je relativiziranje. Hvala Bogu, možda se Grad vodi na taj način da zahvaljujući represivnom dijelu Državnog aparata kroz Državni inspektorat, Zagrepčani će jednim dijelom biti zaštićeni, ali to se ne bi smjelo događati. Gradonačelnik bi se trebao voditi brigu o sigurnosti Grada, gradske imovine i građana, a ne da to radi Državni inspektorat.”