IVICA LOVRIĆ: Aktualnoj zagrebačkoj vlasti je cilj što manje djece

Bivši zagrebački pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić za Media servis je objasnio zašto je Visokom upravnom sudu poslao obavijest građana da po službenoj dužnosti pokrene postupak ocjene zakonitosti odluke Gradske skupštine Grada Zagreba o izmjeni mjere roditelj-odgojitelj.

”Mislim da je odluka u suprotnosti sa zakonima RH. Tom odlukom koju je izglasala Gradska skupština na prijedlog gospodina Tomislava Tomaševića se zadire uprava i egzistenciju, grubo se ruši jedan sustav života kojim žive tisuće zagrebačkih građanki i građana i donesena je jedna nasilna odluka koja je protuzakonita prvenstveno zbog toga što je jedinicama lokalne samouprave zabranjeno donositi odluke kojima se ugrožavaju već ranije stečena prava”, rekao je Lovrić.

Osvrnuo se i na izjave nove gradske vlasti da ta mjera nije polučila pronatalitetnim rezultatom.

“Ako ste slušali demografe, svi kažu da je to najbolja pronatalitetna mjera koja je donesena u Hrvatskoj. Umjesto da smo je proširili na ostale dijelove Hrvatske, ona se ukida u jednom Zagrebu koji je najbogatija jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj i koja ima sredstva za tu odluku. Mislim da se radi u jednoj ideološkoj agendi koju aktualna zagrebačka vlast provodi, a kojoj je cilj da se u Zagrebu rodi što manje djece, a ne kao što je cilj svima normalnima i razumnima da se rodi što je moguće više”, istaknuo je Lovrić za Media servis.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!