IVANA HABAZIN: Ne zamaram se tko će mi biti iduća protivnica!

Nakon pobjede u Dubaiju nad Nanom Čakvašvili Ivana Habazin postala je boksačka prvakinja Bliskog Istoka. O tome što ovaj pojas donosi hrvatskoj boksačici, ali i o tome što ju čeka u budućnosti razgovarali smo nekoliko dana nakon borbe.

Razgovarao: Tomislav Pašiček

Ivana Habazin nastupala je na događaju koji se zvao “Rat na obali”. O čemu se zapravo radi?

“Jednostavno ne znam kako bih opisala što se sve izdogađalo. Ajmo pojednostaviti. Moj menadžer mi je rekao da mogu boksati za pet dana  i da je meč u Dubaiju. Kada sam to čula nisam dvojila niti sekunde jer sam u treningu puna četiri mjeseca i znala sam da sam spremna”, kazala nam je Ivana i nastavila:

“Kada sam došla u Dubai shvatila sam da je tamo ženski boks nešto novo, a s obzirom na suradnju s WBC-om koju su uspostavili s Amirom Khanom za Bliski Istok, promotori su odlučili da bi sam događaj dobio još veću važnost ako se boksa za titulu i da ću ja imati tu čast. Bilo je to nešto totalno neočekivano, ali naravno da sam objeručke prihvatila ponudu i tako sam pobjedom postala prva WBC Middle East prvakinja”, priča nam Ivana i objašnjava kako to da se na kraju borila sa Čakvašvili, a govorilo se da će joj protivnica, i to u Americi biti McCarter.

“Layla je zapravo trebala biti glavna borba u Dubaiju. S obzirom da smo se mi trebale boriti i u ožujku i u travnju stalno su bila neka odgađanja i Layla se povukla iz meča, navodeći da će oni odraditi meč negdje drugdje, ali svakako će se javiti ako nešto nađu. No, nisu se javili, dok nije osvanuo plakat da boksa u Dubaiju. Igrom slučaja moj menadžer je znao promotore i kad im je ispričao priču, nisu dvojili nego su rekli da moram biti na tom eventu kako bi predstavili i mene i Laylu i najavili našu iduću borbu. S obzirom da sam ja dobila priliku boksati za WBC Middle East pojas, bila sam i glavna borba”, pojašnjava Ivana Habazin i priznaje da joj je ovaj pojas otvorio mnoga vrata.

“Financijski dio tek treba doći”, dodaje hrvatska boksačica koja je ugovor za iduću borbu dogovorenu za 19.lipnja potpisala u 3:40 ujutro. I ovaj put konačno bi to trebao biti okršaj protiv Layle McCarter, ako ona ne odustane. Lokacija je ipak sigurna. Bit će to Abu Dhabi.

“Ne zamaram se tko će mi biti protivnica”, odrešito je zaključila najbolja hrvatska boksačica.