IVAN VRDOLJAK: Petrov mi je prijetio hapšenjem nakon njihove pobjede

ivan vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji ‘Elipsa’ na Mreži TV je među ostalim rekao: “Petrov mi je dan prije izborne šutnje na RTL-u poručio: Znam što njega čeka nakon naše pobjede. Prijetio mi je hapšenjem. To se ne smije govoriti u javnosti. Podsjetit ću vas, tako je zadnji govorio Ivić Pašalić”.

Vrdoljak je rekao kako HDZ i Most trebaju preuzeti odgovornost za državu te da im HNS u tome nije potreban. Spremni su na suradnju, kaže, ukoliko HDZ podrži njihovog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

“Očekujemo neke nove ideje, novu energiju, Zagrebu treba svježina. Mislim da je došlo vrijeme da se kolegi Bandiću zahvalimo”, rekao je Vrdoljak.

Najavio je i da će s Ivicom Vrkićem dogovoriti suradnju za predstojeće lokalne izbore u Osijeku.

Neka HDZ-ova predizborna obećanja za Vrdoljaka su dijelom vrlo realna, a jednim dijelom nepotrebna i populistička te da će ih biti teško realizirati, što će, kaže, vrijeme i pokazati – posebno najavu o pojeftinjenju struje, što bi državni proračun stajalo oko 800 milijuna kuna.

O Mostu je rekao: “S njima se nemoguće dogovoriti, oni ne vjeruju nikome. Stoga smo prvi ustali sa sastanka prije godinu dana”.

“Malo neobičnim postupkom” ocijenio je iznenadno skretanje HSS-a prema HDZ-u i davanje potpisa Plenkoviću za sastav Vlade, te zaključio da “trče pred rudo”.