IVAN ŠUKER: Ne mogu nikoga staviti na rame i dovesti – spreman sam dati ostavku na mjesto šefa Kluba

ivan šuker

Ivan Šuker, šef Kluba zastupnika HDZ-a, danas se u Dnevniku HRT-a osvrnuo na današnji izostanak kvoruma te ostavke HDZ-ovih zastupnika Jandrokovića i Mlakara.

O ostavkama Gordana Jandrokovića i Davorina Mlakara je rekao:

“Mislim da bi bilo najbolje da oni objasne svoje razloge. Oni su možda nezadovoljni odnosom prema njima određenih ljudi u stranci, to morate pitati njih. Nas trojica smo savršeno dobro funkcionirali, mi smo svi, predsjednik i potpredsjednici Kluba, prvi među jednakima, ne možemo zapovijedati zastupnicima. Ja sam u Saboru stalno. Mislim da neke kolege ne shvaćaju da neke stvari u vladajućoj većini ne smiju propustiti, a to su glasanje i odbori.

Mi smo se u utorak našli, dogovorili imenovanja, interesantno da je bilo većine kada je bilo imenovanje u odbore i izaslanstva, onda su zastupnici bili unutra, a kad je bilo glasanje sada su izašli van. Koristim i ovu priliku da se ispričam građanima. Saborska većina postoji, to je 80 zastupnika, vrh stranke mora sjesti i porazgovarati s određenim ljudima.

Gospodin Reiner je u kabinetu izdao nalog da nijedan zastupnik ne može dobiti putni nalog koji bi trajao nakon četvrtka. Danas sam u jadu i bijesu se prvo htio ispričati građanima, osjećao sam se neugodno, od djece pa nadalje. Nije ugodno ni kad te prijatelji pitaju zašto je to tako. Kolegica Matković je jednom došla iz rodilišta glasati, Vukelić je u teškoj bolesti dolazio glasati…”, kazao je Šuker.

Potom je nastavio: “Ne mogu nikoga staviti na rame i dovest ga u Klub. Spreman sam dati ostavku na mjesto šefa Kluba. Ja sam uvijek bio vojnik stranke, stranka mi je ispred svega. Ako netko želi prebaciti na mene, u redu. Zvao sam Dodiga, molio ga da dođe, on je rekao da ne može, za Culeja pojma nemam gdje je bio, za Glasnovića također ne znam. Dozvolu su imali Krstičević koji je u SAD-u te Perković, koja je na natjecanju u Kini”.

Na pitanje o tome je li se moglo dogovoriti sa zastupnicima iz redova oporbe, kaže da je to bilo moguće.

“Neki su rekli da će biti unutra, ali očito… Kad treba izaslanstva je ok, a kad treba preuzeti odgovornost ih nema. Domoljubna koalicija i MOST u ovom trenutku imaju 80 zastupnika, oni moraju biti i na odborima”.

Na pitanje o tome što ako ponovno ne bude kvoruma, Šuker je potvrdio kako je spreman dati ostavku, ali i kako misli da to nije do njega.

“Ako treba ponudit ću sada ostavku, ali ne vidim u čemu je odgovornost šefa Kluba ako zastupnik ne dođe, ne mogu natjerati nikoga”.