IVAN ŠUKER: Do petka ćemo imati 10 ustavnih sudaca

Ivan Šuker

Domoljubna koalicija održala je sastanak u Saboru na kojemu se, prema riječima HDZ-ovog Ivana Šukera, raspravljalo o izboru ustavnih sudaca i izvješćima koja stižu na dnevni red.

“Sutra ili u petak će se uvrstiti u dnevni red. U petak će se raspraviti. Ja sam uvjeren da će Hrvatska u petak popodne imati deset novih ustavnih sudaca”, prenosi Media servis.

Nije htio govoriti o tome tko su “njihovi” kandidati.

“Što znači vaši? Deset ustavnih sudaca će imati Hrvatska. Kad govorimo o Ustavnom sudu, mislim da ne moramo govoriti ‘naši i vaši‘ nego prije svega pravni stručnjaci koji su itekako bitni za funkcioniranje države.”

Nije se, tvrdi, raspravljalo o krizi vlasti, odnosno odnosima s koalicijskim partnerima. Sabor radi, kaže Šuker.

“Ima točaka koje raspravljaju odbori, ima tematska sjednica. Hrvatska se mora angažirati i reći jasan stav oko poplave optužnica iz BiH protiv hrvatskih generala jer to nije samo optužnica protiv Hrvata u BiH, to je optužnica i protiv RH. Dakle, sutra je tematska sjednica dva odbora.”

Na pitanje nije li neobično da nisu raspravljali o krizi vlasti, Šuker je uzvratio:

“Što znači neobično? Jučer sam vam govorio o tome. Mi čekamo mišljenje Povjerenstva. I kad se dobije mišljenje Povjerenstva, onda ćemo odrediti dan kad će biti rasprava. Ja ne vidim razloga zašto bismo mi o nečemu raspravljali danas ako ne znamo kada će biti rasprava. To je vama medijski možda interesantno, ali mi čekamo mišljenje Povjerenstva i nakon toga će se odrediti datum kad će biti rasprava, glasovanje, i sve ćete znati.”

Inače, 24sata javlja kako su iz SDP-ove kvote navodno kandidati Ingrid Antičević Marinović, Josip Leko, Lovorka Kušan, Rajko Mlinarić, Andrej Abramović, dok su kandidati HDZ-a Davorin Mlakar, Snježana Bagić, Marko Babić, Miroslav Šumanović i Branko Brkić

Komentiraj