IVAN STRINIĆ: Teško je napadati 90 minuta, ali moramo sve pokušati protiv Španjolske

ivan strinić

Ivan Strinić, lijevi bek hrvatske reprezentacije, potvrđuje kako je atmosfera među Vatrenima ostala na visokoj razini i uoči susreta sa Španjolskom.

Izbornik Ante Čačiću lijevu je stranu hrvatske obrane u dosadašnjim dvobojima na Europskom prvenstvu posvetio Ivanu Striniću.

“Zadovoljan sam, kako svojom igrom tako i igrom cijele momčadi, osim u zadnjih 15 minuta protiv Češke, kada smo malo izgubili glavu. Ostalo je bilo izvrsno. Dobro se oporavljamo i pripremamo za Španjolsku, kako fizički tako i psihički, sve ovo u Saint-Etienneu nas je umorilo. Izbornik će na kraju odlučiti tko će igrati i na kojoj poziciji”, sažeo je Strinić, a stoji na stranicama HNS-a.

U Bordeaux Španjolci putuju s maksimalnih šest bodova, dok Hrvatska ima četiri, zahvaljujući pobjedi nad Turskom i remijem sa Česima.

“Španjolske igrače dobro znamo, vrhunski su pojedinci i nema nekih iznenađenja. Trebamo dobro analizirati kako bismo otkrili gdje im možemo napraviti neki problem. Vidjet ćemo na utakmici koliko smo spremni i kako će sve izgledati. Treba vidjeti kako će se utakmica razvijati, a mi ćemo pokušati prezentirati igru kao u protekle dvije utakmice. Teško je držati presing i napadati svih 90 minuta, ali moramo ustrajati i pokušati nastaviti tako”, rekao je Strinić.

“Atmosfera je fenomenalna, svi razmišljamo pozitivno i jedva čekamo igrati. Budemo li se zamarali drugim stvarima, neće biti dobro, i stvarno mi je žao zbog raspleta protiv Češke. No, moramo se koncentrirati samo na susret sa Španjolcima, nadam se da ćemo pružati jednako dobre partije”, zaključio je.