IVAN RAKITIĆ: Švicarska nam je dala sve, ali moje srce kuca za Hrvatsku

“Za mene nikada nisu bile dvojbe, za mene je reprezentacija broj jedan…. Da sam znao procijeniti situaciju u klubu, i ja bih drukčije reagirao”, rekao je o svom izostanku iz reprezentacije na pressici Ivan Rakitić.

“Nisam bio čist u glavi, nisam to bio ja. Bilo je korektno i pošteno prema igračima”, nastavio je Rakitić. “Hvala suigračima u reprezentaciji na podršci, želim da mi i dalje budu podrška. Moram situaciju u klubu ostaviti iza sebe. Želim se što bolje pripremiti za reprezentaciju. Hvala izborniku i kapetanu Luki i svima koji su me mogli razumjeti u tom trenutku.”

Foto: Instagram
Foto: Instagram

A o utakmici u Splitu protiv Mađara kaže: “Utakmica će biti teška, trebamo biti pravi. Ljudi su željni reprezentacije, karte su rasprodane nakon nekoliko sati. Napunili bi stadion od 70 tisuća mjesta…”

Osvrnuo se i na komentare kako više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, uz mnogo emocija, i gotovo suze: “To je bolno slušati… Nitko nema veću želju i ne osjeća ljubav prema Hrvatskoj koju osjećam ja. Ostavio sam državu iza sebe koja mi je dala sve. Švicarska je meni i mojoj obitelji dala priliku da budem jedan od njih, ma dali su nam sve. Ali moje je srce odlučilo da kuca za Hrvatsku. Odluka da igram za Vatrene protiv Švicarske, nego za Hrvatsku. Moja ljubav je maksimalna”.