IVAN RAKITIĆ: Ako postanemo prvaci možemo se svi oprostiti od reprezentacije

VIDEO: IVAN RAKITIĆ - Portugal nije samo Ronaldo, ali želja nam je ići dalje, dokazati da smo pravi

Sve oči javnosti uprte su prema SP u Rusiji i nedjelji kada će Hrvatska u borbu za četvrtfinale protiv neugodne Danske. Evo što o njima kaže jedan od dosad najboljih Vatrenih Ivan Rakitić.

“Danska je jako ozbiljna reprezentacija i nije slučajno 18 utakmica bez poraza. Kompaktni su, znaju što im je činiti i znaju kako zaustaviti suparnika. Nisu nervozni, malo toga dopuštaju unutar svog kaznenog prostora, a u napadu su brzi i neugodni. Moramo odgovoriti na njihovu fizičku snagu, a mislim da smo dokazali da smo dobri u prekidima i u obrani. Imamo hrabrosti u takvim situacijama. No, teško ih je čuvati, pogotovo Eriksena, koji je ponajbolji razigravač Europe i svijeta te mu moramo posvetiti posebnu pažnju. Zaslužili su osminu finala, ali mi ćemo se boriti da na tome i stanu”, rekao je Rakitić i nastavio:

“Naravno da je bolje što ranije postići pogodak, znamo koliko su iskusni i bit će nam jako teško. Moramo biti samopouzdani, znati u svakom trenutku što radimo i zato izbornik priprema sve detalje. Na nama je dobro se postaviti, preuzeti inicijativu i dobiti utakmicu”, dodao je pa pričao o tome tko bi se nakon Rusije mogao oprostiti od najdražeg dresa.

“Ne znam je li ovo naše zadnje veliko natjecanje, ali u ovom trenutku želimo nastaviti igrati kao i do sada. Idemo pozitivnim putem, borimo se, bacamo se na glavu jedan za drugoga i to je naša snaga. Idemo korak po korak i vidjet ćemo kako će završiti. Uspijemo li na kraju podići trofej, možemo se svi i oprostiti od reprezentacije, nema uopće problema”, rekao je na tu temu Rakitić, a pričao i o Vatrenima od prije 20 godina,

“Oni su naši idoli, heroji, pa i više od toga, pokazali su nam kojim putem treba ići, ali sada ih moramo zaboraviti. To je prošlost, a mi želimo ispričati svoju priču i ispisati svoju povijest. Njihov uspjeh ne smije nam biti teret – ovo je Svjetsko prvenstvo, nešto najljepše za nogometaša, i želimo pokazati svijetu da smo kvalitetna reprezentacija i da živimo za svoj dres, kako bi se za 20 godina pričalo i o nama, a ne samo o generaciji ’98”, zaključio je Rakitić za službeni web HNS-a.