IVAN PERNAR OTKRIVA: Ovo su glavni razlozi zašto sam rekao zbogom Živom zidu

Ivan Pernar, vrlo istaknuti i popularni zastupnik Živog zida, koji je svojim nastupima u Saboru donio na popularnosti i stranci, zatvorio je vrata za sobom i već marljivo radi na obogaćivanju svoje stranke – Stranke Ivana Pernara – novim ljudima.

Na Facebooku je još jednom govorio o glavnim razlozima napuštanja Živog zida.

Ovo je njegova objava:

Glavni razlog zašto sam izašao iz Živog zida bio je nedostatak vizije, s jedne strane i negativna selekcija s druge.

Prvo bi opisao na način da se nije išlo za tim da se stranka razvija i otvara prema članstvu, pritom čak ni ne mislim na formalno osnivanje ogranaka, nego na banalne stvari poput odlaska među ljude, odnosno članove.

Ja osobno mogu na prste jedne ruke nabrojat kolko sam puta u svo to vrijeme bio s članovima u smislu da sam na nekom mjestu imao baš sastanak s članovima, a bez toga je nemoguće zadržati i motivirati članstvo, a samim time nije moguće niti širiti organizaciju.

Također, umjesto da se okrenemo alternativnim mislima i pogledima, da damo prostor ljudima “s ruba znanosti”, oni su unutar stranke bili ignorirani i tretirani kao “čudaci”, da ne upotrijebim neku ružnu riječ. Ja bi to nazvao mainstreamizacija stranke.

Drugi problem je bila negativna selekcija, to se najbanalnije oslikava na tome što ja nisam mogao dobit mjesto na listi za EP, a da bi na toj istoj listi prostor pronašli ljudi nepoznati ne samo široj javnosti, nego i članstvu.

A sve zato jer nisam bio podoban “vodstvu” stranke, a podoban nisam bio jer nisam bio poslušnik, te ukalupljen i programiran kao oni. Naime, sama ideja Živog zida bila je dati prostor ljudima da razmišljaju van okvira i mainstreama, da bi se na kraju okviri i mainstream počeli nametati pod normalno.

U konačnici je okidač bila odluka da se forsira Lukanića, a izbaci Bunjca iz Sabora. Sve te odluke kumulativno dovele su do toga da se jednostavno više nisam vidio u svemu tome i da pokrenemo novu priču.

Što se tiče vas samih, želim vam reći da vas za razliku od prijašnjeg vodstva pozivam da se maksimalno uključite u rad stranke i da se osjećate kao dio nje, a ne kao stranci.

Također, ako se želite akticno uključiti u rad, slobodno se uključite u grupu aktivnih članova, koordinatora i vijećnika. S napomenom, da kod zahtjeva za ulazak u grupu napišete odakle ste 🙂

https://www.facebook.com/groups/348204325878777/?ref=share

 

Komentiraj