IVAN PERNAR: Osudit će me i staviti u zatvor – klasični primjer totalitarnog sustava

Podijelite članak

ivan pernar, sabor

Prije mjesec dana hodao sam Vlaškom ulicom u smjeru centra i pitao se: “Zašto ja? Zašto netko drugi nije ta osoba koja potkopava sustav i kojeg taj isti sustav pokušava slomiti”, napisao je Ivan Pernar na svom Facebooku, u povodu, kako ističe, njegovog političkog progona.

Potom nastavlja:

“To pitanje ostalo je bez odgovora, zapravo, ja sam ostao bez odgovora na pitanje – zašto ne netko drugi?

Svatko od vas zapravo si može postaviti isto pitanje, zašto baš ja dovodim u pitanje način upravljanja našom zemljom, zašto baš ja pratim Pernara, a ne netko drugi oko mene.

Bilo bi vam lakše da ne znate stvari o kojima govorim i da bezbrižno možete čekati bolje sutra koje u ovom sustavu nikada neće doći.

Bilo bi i meni ljepše i lakše u životu da ne moram govoriti stvari o kojima govorim.

Međutim, život nas je doveo tu gdje jesmo, i vas i mene, niti ste vi birali da budete tu gdje jeste, niti sam ja to izabrao.

Koliko god vam se to činilo slučajno i moj životni put je slučajan. Da nisam shvatio to što jesam vjerojatno ne bi bio ovdje, a ne bi ni vi.

Uglavnom, hoću vam reći da će se sustav iživljavati nada mnom i da je samo pitanje trenutka kada će me osuditi i staviti u zatvor.

Nemojte na to gledati kao tragičan događaj, to je sve dio puta i ne radi se o ničem osobnom, to je klasičan obrazac ponašanja svakog totalitarnog sustava.

Moja molba za vas je samo jedna, da ne posustanete, da se ne predate i da ne izgubite nadu. Prava borba tek tada počinje jer ćete tada vi preuzeti moju ulogu i nastaviti tamo gdje su mene zaustavili.

Na kraju, ovaj sustav će se slomiti kao i nekad komunistički, pješćani sat ide i njegovo vrijeme odlazi u nepovrat.

U jednom trenutku, sustav će morati priznati poraz i tada ću ja biti oslobođen, to će biti trijumf koji bi oni htjeli zaustaviti na svaki mogući način, ali neće moći jer njihova borba nije protiv vas ili mene, nego protiv istine.

Evo zašto SDP-ov Gordan Maras kaže da nije kukavica i da neće glasovati za skidanje imuniteta Pernaru – čitajte OVDJE.

Komentiraj