VIDEO: IVAN PERNAR – Odlazim, u Živom zidu je na djelu diktatura Vladimire Palfi

Podijelite članak

“Ovdje se radi o diktaturi Vladimire Palfi. Pokušao sam sa Sinčićem ljudski razgovarati, nakon sve sramote koju je nanijela stranci”, rekao je Ivan Pernar na pressici na kojoj je rekao da definitivno napušta Živi zid.

“Rekao sam Sinčiću da ona mora otići iz Glavnog odbora stranke… No on je donio odluku koju sam očekivao. Još davno je rekao – znate da između žene i stanke ja moram izabrati Vladimiru. To je i učinio, zapečatio je sudbinu stranke i svoju sudbinu. Stavio je interes svoje žene iznad interesa stranke”, rekao je Pernar.

“Osnovat ću novu stranku, nastavljamo političku borbu”, rekao je dodavši da s današnjim danom izlazi iz Živog zida.

Palfi je optužio da stalno laže. “Lagala je kad je rekla da želi biti samo kućanica…. Lagala je kad je rekla da ne želi u Sabor, vidjet ćete da će se dogoditi suprotno.

Lagala je nešto što vi svi znate, ne želim je javno sramotit. Ta osoba sustavno laže i njezinim je lažima došao kraj”, kazao je Pernar.

“Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsjednica Živog zida. Ona se s gubitkom moći ne može pomiriti, zato ne želi odstupiti”, kaže.

pernar, a

O novoj stranci koju kani osnovati Pernar je rekao:

“Sad postoji jedan Živi zid koji nema legitimitet, a postojat će i druga stranka koja se neće nazivati Živi zid, ali će zagovarati istu politiku”, objasnio je Pernar. Dodao je da mu je rečeno da se uvijek može vratiti u Abecedu demokracije. “Novac od mojeg mandata će ići meni kao saborskom zastupniku, a ne Vladimiri Palfi”, rekao je i najavio mogućnost da će Abeceda demokracije promijeniti ime i da će on biti njezin predsjednik.

Pernar je poslao poruku i članovima Živog zida:

“Nikakvih unutarstranačkih izbora neće biti, jer na njima Palfi ne bi bila izabrana. Ona nema legitimitet. Želim reći članstvu da, ako žele nastaviti ovako, da nad njima vlada jedna osoba, to je njihov odabir i ja ih u tome ne mogu spriječiti.

Ja nijednom od članova ne mogu nuditi novac, oni mogu dati pozicije, ali sve te pozicije su nebitne jer o svemu odlučuje jedna osoba”, kazao je Pernar.

Dodaje da se neće predati, čak najavljuje da će ići u utrku za predsjednika države. “Ne mogu to isključiti”, kazao je.

 

Komentiraj