IVAN PERNAR O SDP-U: Njihovo vodstvo ne može voditi ni stranku, a kamoli državu!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Koji je najveći problem SDP-a kao stranke i njihovog vodstva ne smijem reći jer mi nije u interesu da ga isprave – piše Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, među ostalim, u svom pogledu na stanje u SDP-u.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Drugi najveći problem SDP-a je unutarstranačka demokracija koja je dovela do toga da se umjesto protiv drugih stranaka drugovi međusobno bore kako bi zavladali partijom.

Princip jedan član jedan glas je zamišljen kao farsa, on ne služi demokratizaciji stranke, već tome da se stvori privid da je ona iznutra demokratska. HDZ i HNS imaju izbore po tom ključu, ali i samo jednog kandidata kojeg mogu odabrati.

SDP je pak doslovno shvatio taj model pa se sada svi međusobno “kolju”.

Ne želim predugo elaborirati kamo taj model vodi, ali reći ću ovako, da u našoj stranci imamo izborni model kao SDP, ja ne bi mogao posvetiti 100% svog vremena borbi protiv HDZ-a, SDP-a i ostatka družine u Saboru, već bi se morao stalno baviti ljudima unutar svoje vlastite stranke. S druge strane, naši članovi se ne bi bavili radom prema van, nego bi se međusobno svađali i borili za prevlast unutar stranke.

Koji je najveći problem SDP-a kao stranke i njihovog vodstva ne smijem reći jer mi nije u interesu da ga isprave.

Reći ću samo još jednu misao za kraj – glavni cilj neke političke stranke trebao bi biti ostvarenje njenog programa. Iz tog razloga – jer birači vjeruju u naš program i da ga želimo ostvariti (da smo iskreni), nama podrška raste.

Biračima je manje bitno kako smo mi iznutra organizirani, to je naša interna stvar.

Sukladno tome, 99% našeg vremena je usmjereno ka našem programu i njegovom ostvarenju, a 1% vremena trošimo na to tko će biti što unutar stranke. U SDP-u 99% vremena troše na kadrovske križaljke, a program ne postoji ili bolje rečeno, birači za njega ne znaju ili ga ne prepoznaju. Umjesto da se orjentiraju na rad prema van SDP-ovci se međusobno svađaju. Takav način vođenja stranke pokazuje da vodstvo SDP-a nije u stanju voditi niti vlastitu stranku, a kamoli državu.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/1976646789327761″ bottom=”30″]

Komentiraj