IVAN PERNAR: Evo zašto je Pelješki most propala investicija

pernar, pelješki most

U posljednje vrijeme izgradnja Pelješkog mosta je opet “top” tema, bilo da je riječ o prijeporima s BiH, o izvođaču radova, o velikim investicijama. Saborski zastupnik Živog zida o tome iznosi svoje mišljenje.

Na Facebooku objašnjava zašto nam Peljsški most ne treba:

“Izgradnja Pelješkog mosta je ludilo, čak i da BiH nema ništa protiv suludo je baciti 2 milijarde kuna u takav projekt. Tim više što bi i održavanje istog koštalo u milijunima na godišnjoj razini.

Ako vlada već želi potrošiti 2 milijarde kuna, neka na Pelješcu izgradi koji hotel ili turističko naselje, napravi solarnu elektranu ili pročistač otpadnih voda, neka zaposli ljude za trajno. Čuda bi se dala napraviti s tim novcem i projekti koji bi nosili povrat investicije.

Forsiranje tog mosta po meni je isključivo s ciljem provociranja BiH, mislim da se u slučaju tog mosta ponašamo isto kao i Slovenci prema nama u Piranu i da bi se trebali suzdržati od tog projekta jer koristi od njega neće imati nitko osim samog izvođača koji će okrenuti milijune.

Moram napomenuti i da je BiH policija u Neumu maksimalno korektna i da ne maltretira putnike koji tamo prolaze. Zapravo, hrvatska policija je jedina koja tamo zaustavlja, dakle BiH se normalno ponaša i ne radi nikakve incidente niti nam zagorčava život.

Na kraju krajeva, za one koji putuju prema Dubrovniku neće biti nikakve razlike u duljini putovanja, a onima koji putuju za Pelješac put će biti zanemarivo smanjen. Još da je Pelješac otok pa bi razumio, ali ovo je ludost.

Imajte na umu da pristalice tog mosta iz redova HDZ-a ionako zagovaraju ostanak HR u EU, kao i ulazak BiH u istu, pa ionako granice neće biti tamo, odnosno bit ćemo u istoj državnoj zajednici s njima. Samim time, a imajući u vidu i da će trebati godine da bi se sam most izgradio, jasno je da ni argument čekanja na granici nema smisla.

PS:
U slučaju BiH postoje samo dvije opcije:
1. da se raspadne (mirno ili ratom)
2. da opstane
Ukoliko se raspadne Neum bi pripao Hrvatskoj.
Ukoliko opstane postati će članica EU najkasnije do 2025. (kada se planira da zemlje Zapadnog Balkana uđu u EU).

U oba slučaja most će izgubiti na važnosti i postati propala investicija.

Netko će na to reći da nemamo vremena čekati do 2025., ali taj most i da se krene graditi, neće biti završen ranije jer se radi o ogromnom projektu”.

PISALI SMO:

VELIKA ANKETA: Zašto raste podrška Živom zidu – evo svih odgovora! – čitajte OVDJE.

MOŽE VAS ZANIMATI:

LJUBAV NA VAGI: Privlači li vas kod partnera seksualnost ili intelekt? – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/1993723154286791″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!