IVAN PENAVA: U RH se nastavlja promovirati zločinački komunistički režim

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava iz Županje se osvrnuo na obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima: nacizma, fašizma i komunizma.

Izvor: Media servis

‘‘Zajednički neprijatelj tih totalitarnih režima bile su sloboda i demokracija, a nacisti i komunisti dijelili su isti cilj: – Krvav i dugačak je trag komunističkog terora, od Finske na sjeveru, preko Estonije, Litve, Latvije, Poljske sve do Rumunjske. Pobjedom nad fašizmom 1945. fašistički zločinci su zaustavljeni i zapadni svijet je uživao slobodu i demokraciju, no nažalost komunistički zločinci nisu zaustavljeni i o njihovim zločinima se nije znalo jer se u istočnoj Europi o tome nije smjelo pričati‘‘, istaknuo je Penava koji upozorava da se u Hrvatskoj nastavlja promovirati zločinački komunistički režim.

‘‘Ljudi u Hrvatskoj moraju shvatiti ono što slobodni svijet odavno zna, da isticanje simbola nacizma i komunizma, kao i zločinaca poput Tita, Hitlera i Staljina, predstavlja uvredu za milijune ljudi. Retrogradne snage u hrvatskom društvu valjda će jednog dana shvatiti da ih to što se deklariraju antifašistima nikada neće svrstati među protagoniste vrijednosti poput slobode i demokracije dokle god ne budu u stanju nedvosmisleno se ograditi od Komunističke partije‘‘.