IVAN PENAVA: Promislite koliko je Plenković autentičan sloganu Tuđmanova HDZ-a

Novoizabrani predsjednik Domovinskog Pokreta Ivan Penavana odgovorio je na izjave utemeljitelja HDZ-a da ni on ni stranka koju vodi nisu na tragu politike pomirbe Franje Tuđmana.

Izvor: Media servis

“Odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske, bio je prvi slogan Hrvatske Demokratske zajednice u vrijeme doktora Franje Tuđmana. Vi sami promislite kolika je autentičnost Andreja Plenkovića i koliko možete njega staviti uz taj slogan. Vrlo jasna distinkcija između HDZ-a i Domovinskog pokreta, jedna crta, a vjerojatno i kanjon koji nas dijeli jest linija globalizma i globalističke politike koju predvodi Andrej Plenković i Domovinskog pokreta koji zastupa nacionalne i suverenističke interese”, rekao je Penava.

Obrazložio je i što je mislio pod izjavom da će zaustaviti gospodarsko propadanje Hrvatske i porezno olakšati građane.

“Porezno rasterećenje znači – dajte svakom gospodarstveniku jednaku šansu. Nemojmo se u ovoj državi ponašati kao u bivšoj državi da vaša i moja kuna kad su u pitanju ulaganja ne vrijede jednako. A vi godinama u ovoj državi imate taj sustav. Vi ne možete doći s milijardu kuna, biti priznati čovjek vani, i investirati u nešto ako niste u ovoj državi član nekakvog kruga”, izjavio je predsjednik DP-a.

”Mi se zalažemo za principijalnost”, rekao je Penava na pitanje treba li mjesto potpredsjednika Sabora pripasti novoosnovanom Klubu socijaldemokrata.

“Mislim da su to dobre prakse da dvije vodeće oporbene stranke dobiju to mjesto. Ono gdje imamo problem načelne prirode je kada govorimo o nasljeđivanju od izbora ako pojedini zastupnik bježi van iz bilo kojih razloga iz stranke. Zna se da sva pripadajuća materijalna prava ostaju samoj stranci. I tu se držimo jednog principa”, rekao je Penava i nije htio konkretno odgovoriti znači li to da potpredsjednička funkcija treba ići Domovinskom pokretu.