IVAN PENAVA: Da, na prosvjedu ćemo najaviti i ideju o novom prosvjedu!

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Spekulira se da bi se vukovarski prosvjed zakazan za ovu subotu, zbog neprocesuiranja ratnih zločina, mogao iskoristiti i za iskazivanje nezadovoljstva rezultatima provjere prikupljenih potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izmjenama izbornog sustava.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava upitan strahuje li od toga, za Media servis je rekao:

“Ne, prvo jer od početka govorim i komuniciram. Konkretno treba pitati upravo te što su pustili te informacije jer to se mora znati i odakle im informacije. Njega treba pitati je li kalkulirao s nečim takvim, odnosno je li to postupak miniranja vukovarskog prosvjeda i zašto baš sada? Kad sam ja izišao s inicijativom, pitali su se mnogi ‘zašto baš sada?‘, pa jednako tako pitanje postavimo i zbog ovoga.”

Prosvjed je u potpunosti pod kontrolom Grada Vukovara, no ne možemo utjecati na pojedinačne uzvike, dodao je. A na naš upit je li istina da će u subotu najaviti i novi prosvjed na istu temu, šutnju institucija oko ratnih zločina, Penava je rekao:

“Sasvim konkretno će biti na tom prosvjedu iskazana ideja i povodom ovog novog prosvjeda o kojem vi govorite. Ali da se ne gubi fokus i kontekst priče, neka to ostane za subotu.”

Komentiraj