IVAN PENAVA: Ako je glas za Škoru glas za SDP, je li glas za HDZ onda glas za SDSS?

Nije Miroslav Škoro pojava koja je došla sama zbog sebe, nego zbog pogrešnih politika koje su vođene prema Slavoniji, ali i ostalim ruralnim područjima, kaže aktualni gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je bio u rodnom mjestu Franje Tuđmana u vrijeme dok je premijer Andrej Plenković bio u Vukovaru.

Penava tvrdi da je Slavonija apsolutno podcijenjena i da je sada u HDZ-u panika. “Ja znam kako te politike i ti ljudi funkcioniraju. To je odraz panike, ali na krivi način. Suština je bilo promijeniti stvari. Ja mislim da su se Slavonci nagledali i naslušali stvari”, rekao je Penava, kako piše N1, te nastavio:

“HDZ se jako traži i HDZ bi pod svaku cijenu htio zadržati jedno načelo pokreta i da ima različite struje. Kako ćete protumačiti da stranka koja se naziva državotvornom i koja na neki način prisvaja sebi Domovinski rat, kako ćete prihvatiti činjenicu suradnje s HNS-om i SDSS-om, činjenicu da imate i dan danas četničke spomenike u Hrvatskoj.

Domovinski rat s četničkom kokardom ili zvijezdom petokrakom ne ide. To mislim da je glavna krvinja gospodina Plenkovića i njegovog HDZ-a što to nije prepoznao. On je zbog takve politike izgubio veliki dio desnog krila HDZ-a. zato vam je sada panika u Slavoniji i Dalmaciji jer se zna da je HDZ zastranio. HDZ jako luta zadnjih godina i to je razlog zašto će biti debakl na ovim izborima”, kazao je Penava.

O izjavi Plenkovića i drugih HDZ-ovaca  da je “glas za Domovinski pokret glas za SDP”, Penava kaže: “Je li glas za HDZ glas za SDSS? Andrej Plenković kad postavlja tu tezu , on se vodi budućim vremenom. To je hipoteza. Međutim, ako vam ja kažem na tragu koalicije protekle četiri godine – je li glas za HDZ glas za SDSS”, odgovara Penava.