IVAN HUKLEK: Dat ću sve od sebe da već u Beogradu osiguram OI

Hrvatski hrvači su u Beogradu, a dvojica love nastup na Olimpijskim igrama.

Izvor: Media servis

Nažalost, na samom startu dva su hrvatska hrvačka asa izgubila. Uspješniji od Antonija Kamenjaševića u kategoriji do 77 kilograma bio je Kazahstanac Žadrajev pa će Kamenjašević vizu za Pariz morati potražiti negdje drugdje. Božu Starčevića je u kategoriji do 82 kilograma zaustavio Mađar Szilvassy.

Hrvatske boje u Beogradu kod seniora još brane Filip Smetko u kategoriji do 97 kilograma, a sutra će na strunjaču Ivan Lizatović (do 63 kilograma) i njegov imenjak Huklek u kategoriji do 87 kilograma. U njegovoj kategoriji koja je olimpijska prijavljeno je mnogo, čak 40 hrvača iz cijeloga svijeta stoga je jasno da je konkurencija strašna.

“Dobro se osjećam, kilogrami su dobro i do subote će to sve biti dobro. Prvo kolo čekam boljeg iz borbe Gruzijca i Jordanca. To će vjerojatno biti Gruzijac, a s njim sam se već borio na Europskom prvenstvu. Poznat mi je borac no još ću ga dobro proučiti i izraditi taktiku. Idemo korak po korak”, rekao je Ivan Huklek za Media servis.

On na ovom Svjetskom prvenstvu može izboriti vizu za Pariz ako bude među prvih pet hrvača.

“Prvi, drugi i dva treća uzimaju normu i dvojica petih, odnosno ona dvojica koja su izgubila za treće mjesto bore se za još jednu olimpijsku normu. Tako da je na ovom prvenstvu u svakoj kategoriji po pet rezerviranih olimpijskih normi”, objasnio je Huklek.

Ovo je prvi kvalifikacijski turnir. Ako se tu ne uspije izboriti olimpijska norma bit će još prilike.

“Ako tu ne uspijem izboriti normu, u travnju iduće godine imamo europski kvalifikacijski turnir na kojem samo finalisti uzimaju normu. Ako ni tamo ne uspijem, zadnji je kvalifikacijski turnir svjetski gdje prva trojica uzimaju normu. Za Tokio sam uzeo normu na zadnjem kvalifikacijskom turniru. Mislim da bi svakako najmanje stresno bilo u Beogradu uzeti normu jer kasnije je sve veći stres. Svakako ću dati sve od sebe”, zaključio je Ivan Huklek.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!