IVAN DOMAGOJ MILOŠEVIĆ: Ovaj put će HDZ odlučiti tko će biti mandatar – imamo dovoljno ruku

domagoj ivan milošević

HDZ je u četvrtak sazvao izvanrednu pressicu za novinare, odnosno izjavu Ivana Domagoja Miloševića u središnjici ove stranke u Zagrebu, koji je otkrio daljnje planove HDZ-a.

“Očekujemo da sva trojica odu iz Vlade – dva potpredsjednika i premijer”, kazao je. “Svakom političaru gode nagađanja da će doći na neku poziciju. Ja sam danas glavni tajnik i brinemo o lokalnim izborima, želimo novu platformu HDZ-a 2025.”, kazao je o svojim planovima.

“Tko će biti sljedeći mandatar Vlade čut ćete od Karamarka…Imamo dovoljno ruku u Saboru za rekonstrukciju Vlade.”

Nije otkrio o čijim se to rukama radi. I ne odustaju od zahtjeva za opozivom Tihomira Oreškovića.

“Hrvatska nije u zavidnoj situaciji, moramo se maknuti brzo i efikasno i radimo na Vladi koja će značajno brže i jasnije voditi prema napretku”, rekao je.

“Procedura se zna – nepovjerenje, i onda novi mandatar slaže Vladu”, rekao je o planu za micanje Oreškovića kao sadašnjeg premijera.

“Razgovara se sa svima koji su svjesni situacije, odgovornosti, činjenice da nema vremena za nove izbore”, kazao je, a na pitanje je li to i Božo Petrov, rekao je “Razgovara se sa svima”.

HDZ je, kaže Milošević, najjača stranka u Saboru i onaj tko je spreman to poštivati je dobrodošao.
Rekao je i kako se nije čuo s premijerom Oreškovićem i dodao:

“Uz puno uvažavanje njega, eskperiment nije uspio. RH ima golemi potencijal i on joj mora omogućiti da imamo hrvatske političare i Vlade. RH nije u drami, ima veliki potencijal, a nova stabilnost će uvjeriti i strane investitore.”

Na pitanje bi li Zdravko Marić bio dobar mandatar, Milošević je rekao da “kolega ima odličnu reputaciju i povjerenje, i da je sigurno jedan od imena o kojima se razgovara”.

“Puno je prezimena, a ovaj put će HDZ odlučiti o tome tko će biti mandatar.”

“Mislim da će Orešković pokazati tvrdoglavost”, rekao je na pitanje što ako Orešković bude inzistirao da ostane premijer. “Ako svatko svakome iskaže nepovjerenje, u svim bi zemljama premijer ponudio ostavku”, rekao je.

“Postoje dva odvojena procesa – jedno je preslagivanje većine, Sabor, a drugo je Vlade. Ne znači da mnogi ministri neće i dalje sjediti na svojim mjestima. Tehnička Vlada je isto dužna raditi svoj posao”, kazao je Milošević.

“Karamarko je još jednom pokazao odgovornost i da mu je interes države iznad osobnih”, rekao je  i završio pressicu.