IVAN DEČAK: S Massimom sam se čuo u srijedu, bio je pun života i planova

Estrada se oprašta od velikog i jedinstvenog pjevača Massima Savića koji je jučer preminuo nakon kratke i teške bolesti. Karijeru dugu četiri desetljeća obilježili su mu brojni hitovi, a zaokružio ju je velikim koncertom u Zagrebu.

Izvor: Media servis

Hrvatsku glazbenu scenu zauvijek je napustio veliki umjetnik – pjevač Massimo Savić preminuo je u 61. godini života. Vijest je na Facebooku potvrdila njegova obitelj.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, napisale su njegova supruga i kćer.

Massimo se na sceni pojavio prije 40 godina kao vođa legendarne grupe Dorian Gray, a u solo vode krenuo je nekoliko godina kasnije. Iza sebe je ostavio desetke hitova i albuma, a za svoj rad je primio brojne nagrade, medu kojima devet Porina.

Nekoliko puta Massimo je bio mentor i član žirija u pjevačkim showovima, a kruna Massimove karijere bio je koncert u Areni Zagreb 5. studenog. “Nikad nisam imao ovoliku tremu na koncertu, nikad!”, poručio je tada Massimo.”Dragi ljudi hvala vam! Bože moj, koliko vas ima! Gledajte, ja mislim da ste vi ja i da sam ja vi. Mislim da sve ono što radimo da se reflektira nazad u nas. Bogami, ako ovako dobro izgledam, onda stvarno nemam što brinuti…”

Massima ćemo pamtiti kao pjevača upečatljiva glasa i stila, jednog od najvećih ikada u hrvatskoj povijesti.

Massimova smrt šokirala je estradu. Razgovarali smo s njegovim suradnikom Ivanom Dečakom koji mu je napisao veliki hit Mali krug velikih ljudi.

“Ja Massima ne gledam kroz prizmu njegovih pjesama, ja ga gledam kao svog prijatelja Maxa. Čovjek koji je meni dijelio o načinu kako se postaviti u kojoj situaciji, o načinu odijevanja. Neke svoje komade odjeće mi je poklonio jer je mislio da ih trebam nositi. Massimo je meni dopustio da uđem u njegov stvaran svijet, u svijet u koji mnogi nisu imali čast i privilegiju ući. Nisam izgubio samo kolegu nego i velikog prijatelja.”

Dečak je, kaže, s njime imao opušten i iskren odnos, a zadnji puta čuli su se u srijedu. Pred njima je bilo puno planova…

“On je taj dan, pričali smo gotovo sat vremena, bio pun života. Šalili smo se, pričali, razmišljali o novoj pjesmi, on se čak pripremao za jedan koncert koji je planirao održati krajem ove godine. Sve nas je vijest šokirala.”

Massimovu karijeru obilježili su brojne prekrasne ljubavne pjesme, a zasigurno nećemo zaboraviti Jedan dan ljubavi, Dodirni me slučajno, Iz jednog pogleda, Kladim se na nas, Mali krug velikih ljudi, Stranac u noći, Suze nam stale na put, Zar više nema nas, Nama se nikud ne žuri, Sjaj u tami…