IVAN BEBEK: Pogriješio sam, ali bio sam u šoku nakon skandiranja “Ubij Bebeka!”

Hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek obratio se javnosti nakon što je Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza prije nekoliko dana pokrenula postupak protiv njega zbog audiosnimke.

Izvor: Media servis

Podsjetimo, na audiosnimci, najpoznatiji hrvatski HNL sudac ružno je govorio o navijačima Hajduka, kao i o splitskom novinaru Blažu Duplančiću. Danas se riječki sudac ispričao spomenutom novinaru i još nekima, ali smatra da Hajduk i njegove navijače nije uvrijedio.

“Htio bih se ispričati svojoj obitelji koja prolazi torturu nakon ovog što se dogodilo, ali i sudačkoj obitelji, HNS-u i predsjedniku HNS-a”, rekao je riječki sudac.

Bebek je pojasnio kako je sporna audiosnimka stigla u javnost. “To je glasovna poruka poslana prijatelju, poznaniku s kojim komuniciram duže vrijeme. Neovlašteno je distribuirana bez mog znanja i odobrenja. Nije bila namijenjena vrijeđanju.

Nastala je nakon utakmice u kojoj je dio stadiona skandirao: ‘Ubij Bebeka’ “, dodao je suspendirani sudac.

Najpoznatiji hrvatski sudac podigao je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je distribuirala snimku, a priznao je da je kriv jer su ga preplavile emocije nakon susreta između Hajduka i Lokomotive.

“To što sam proživljavao na utakmici nije lako izdržati. Da, mogu reći da sam pogriješio”, priznao je Bebek. I sada je suspendiran. Možda ga očekuje i kazna. “Disciplinski postupak vodi disciplinska komisija HNS-a u koju ja imam puno povjerenje. Postoje članci i pravilnici koji će odlučiti koja će kazna biti i hoće li je biti. Ja to stvarno ne bih želio komentirati”, kazao je Bebek.

Hoće li biti kažnjen ili ne saznati bi trebao za nekoliko dana. Priznao je da nikada nije bio u ovakvoj situaciji u životu. “Meni je ovo najteži trenutak u karijeri jer nije vezan uz nogometno suđenje”, dodao je Bebek.

Stoga ni ne razmišlja o kraju sudačke karijere, ali nije htio priznati bi li u budućnosti volio suditi derbije ili ne. Ipak, dodao je da osjeća nelagodu kada god stigne u Split.

“Što mi je izuzetno žao, ali to je nažalost tako”, zaključio je sudac.

Bebek već 21 godinu sudi u Prvoj HNL. Rekorder je u Hrvatskoj s 240 odsuđenih utakmica prve lige, a osamnaest je godina na međunarodnoj listi sudaca. Za kraj je naglasio da se nikad nije ogriješio o sudački kodeks ni javno ni privatno.

Komentiraj