ISTRAŽNI ZATVOR ZA UBOJICU IZ ZRĆA: Obitelj ponudila 100.000 eura jamčevine

Dušku Tanaskoviću, 28-godišnjem državljaninu Srbije, koji je osumnjičen za brutalno ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića (38) na Zrću, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Izvor: Media servis

Njegov odvjetnik Vinko Gulišija otkrio je da se osumnjičeni više ne tereti za teško ubojstvo već obično, a da se pred sudom branio šutnjom.

“Psihički je dosta loše, ima određenih zdravstvenih tegoba psihičke prirode plus još ovaj događaj. Zato nije iznio obranu.”

Iz DORH-a poručuju kako će biti provedeno psihijatrijsko vještaćenje te da će u istrazi biti ispitano jedanaest svjedoka.

Njegova obitelj iz Kragujevca ponudila je 100 tisuća eura kao jamstvo za njegovu slobodu, što je tužiteljstvo odbilo, piše Zadarski.hr.

Županijski državni odvjetnik Emilio Kalabrić rekao je kako mu je sudac istrage odredio istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od bijega. Naveo je kako Crna Gora nije službeno zatražila njegovo izručenje, kao i da nema informacija o tome da je za njim raspisana tjeralica.

– Doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela ubojstva za što je zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora.